diumenge, 2 d’abril de 2017

El CEAHM està de festa!

Amb l'inici de l'abril, hem comptat amb la visita al Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural, Can Boet, d'en Jaume Lladó i Font.

Aquest dissabte ha estat memorable, En Jaume Lladó ha vingut a visitar-nos, a explicar els seus records, acompanyat d'amics, familia i admiradors a l'entorn de la seva ample obra cultural, com a divulgador de la nostra història i tradicions,a banda i  banda dels Pirineus.

En el record han sorgit els noms dels mestres i amics amb qui va conviure: Josep Puig i Cadafalch, Marià Ribas, Esteve Albert, Joaquim Llovet, Josep Miquel Modolell, Jesús Illa, Jaume Ventura, Josep Maria Padrós, Joan Ribas, Pau Ubach, entre d'altres. Alguns d'ells presents en l'acte, d'altres, sense poder venir, però expressant els millors desitjos per a la diada i, d'altres, que no ja no hi són entre nosaltres, però que perviuen en la nostra memòria. 

A l'acte hi ha assistit, com a col·laboradors, membres dels consistoris de Mataró, d'Argentona, de Dosrius, i de Cabrera de Mar, donant el seu suport institucional. També han col·laborat entitats com el Museu Arxiu de Santa Maria i el Centre d'Estudis d'Argentona. També hem comptat amb la bona companyonia de totes les entitats adherides a l'acte: l'Ajuntament de Premià de Mar, Òmnium cultural, Foment mataroní, Agrupació Científico Excursionista de Mataró, Fundació Iluro, Associació d'Amics de ca l'Arenas, Amics de Josep Puig i Cadafalch, Amics de la ciutat de Mataró, Grup d'Història del Casal, Maresme Medieval, Associació d'amics de Sentromà, Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres. També, hem comptat amb la presència d'uns quants socis de la nostra Entitat, que han vingut a donar suport al reconeixement i gaudir de la jornada, així com també de molts amics que s'han assabentat de l'acte.

Hem format un grup curull que ha embolcallat i donat escalf a un personatge a qui calia reconèixer els seus esforços i dedicació per la nostra història. El regal final ha estat la presentació del seu llibre de memòries "Dues vil·les i una ciutat. Tot fent memòria", que es difondrà properament.

La sorpresa final ha estat la presentació d'un vídeo amb els fets puntals de l'arqueologia barcelonina i maresmenca de la dècada dels anys cinquanta que ha preparat per l'amic Josep Maria Padrós i Cuyàs

L'acte ha estat clós pel President del CEAHM, en Josep Antoni Cerdà, nomenant soci d'honor de la nostra entitat a en Jaume Lladó i Font.

Ha estat un dia emocionant que perviurà en els nostres records, i que ha servit per a què l'entitat es projecti a la nostra ciutat, que junt amb les altres entitats col·laboradores i adherides  formem un front comú per la difusió de la cultura.

La Junta del Ceahm volem fer una menció especial de gratitud als membres de la Comissió per a l'acte de reconeixement a Jaume Lladó, i que han estat treballant de valent per a què s'hagi materialitzat l'acte, i que han estat en Robert Lleonart, en Quim Garcia, en Joan Turà i en Toni Roca.

Ara només cal felicitar a tots els col·laboradors, adherits, socis i amics per la fita assolida. 

Fins ben aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada