diumenge, 15 d’octubre de 2017

Taller de Numismàtica

Benvolguts i benvolgudes,

Ens complau anunciar-vos que el dissabte 21 d'octubre comptarem a la presència del company Carles Martí per a què ens introdueixi en el món de les monedes antigues.

La numismàtica és una disciplina que l'arqueologia te el privilegi de comptar per poder explicar el comerç i economia a l'antiguitat. Però, en primer lloc, cal interpretar les monedes.


A Cabrera, primer, amb les monedes d'Ilturo, i posteriorment, l'assentament romà d'Iluro, han estat font de troballes monetals molt interessats, que ens dónen una oportunitat única per endinsar-nos en el món de les monedes antigues. Tanamateix el món numismàtic te molts front oberts.

No sempre es pot donar tot per sabut. No fa massa temps enrere, es barallava la possibilitat de que l'antiga seca de Lauro estigués relacionat amb Llerona, però les darreres excavacions de Puig Castell a Samalús, han anat mostrant que Lauro era el poblat ibèric que es troba al capdamunt d'aquest turó. Us enrecordeu el vell treball de Leandre Villaronga i Josep Estrada, a la revista Empúries, sobre la Lauro monetal i la troballa de Cànoves, publicat a  la revista Empúries, l'any 1967? Ambdós autors apostaven per a què la seca es trobés, en un punt indeterminat del Vallès Oriental, prop de Cànoves....

I és que aquest món és apassionat i us convidem a viure'l dissabte 21 d'octubre a les 10.00 hores a Can Boet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada